Rhubarb, orange and almond Cake

Rhubarb, orange and almond Cake

4.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slice

Składniki

  • rhubarb cut into pieces (2 cm)
    400 g
  • caster sugar
    200 g
  • raw almonds
    120 g
  • orange thin peelings of skin only and 50 g juice
    1
  • eggs
    2
  • baking powder
    ½ tsp
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    150 g
  • self-raising flour
    100 g
  • flaked almonds
    25 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 418.7 kcal / 1751.8 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 193 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...