Rhubarb, orange and almond Cake
TM6 TM5

Rhubarb, orange and almond Cake

4.7 (6 ocen)

Składniki

  • 400 g rhubarb, cut into pieces (2 cm)
  • 200 g caster sugar
  • 120 g raw almonds
  • 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
  • 2 eggs
  • ½ tsp baking powder
  • 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
  • 100 g self-raising flour
  • 25 g flaked almonds

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1751.8 kJ / 418.7 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
43.2 g
Tłuszcz
25.7 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
3.9 g
Sód
193 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy