Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rhubarb, cut into pieces (2 cm)
- 200 g caster sugar
- 120 g raw almonds
- 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
- 2 eggs
- ½ tsp baking powder
- 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g self-raising flour
- 25 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1751.8 kJ / 418.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 193 mg
Alternatywne przepisy
Walnut cake with coffee frosting
1h 10 min
Ginger fluff
50 Min
Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)
45 Min
Rhubarb crumble
45 Min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 min
Classic christmas fruit mince
1h 10 min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Herby potato salad with crisp topping
50 Min
Delicious lemon pudding
55 min
Traditional Apple pie
1 godz. 30 min