Asparagi a vapore in salsa verde

4.4 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 600 g di acqua
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 3 uova
  • 800 g di asparagi mondati (1100 g se da mondare)
  • 30 g di pangrattato
  • 40 g di aceto
  • 80 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cipollotto bianco a pezzi
  • 1 carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
  • 10 g di capperi sotto sale dissalati
  • 4 filetti di acciuga sott'olio
  • 150 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 254.5 mg
Białko 8 g
Kalorie 1336.8 kJ / 319.5 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...