Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 800 g di asparagi mondati (1100 g se da mondare)
- 30 g di pangrattato
- 40 g di aceto
- 80 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipollotto bianco a pezzi
- 1 carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
- 10 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1336.8 kJ / 319.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 254.5 mg
Alternatywne przepisy
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30min
Fagiolini in gremolada
30min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1h
Contorno di agretti
40min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45min
Asparagi alla parmigiana
50min
Asparagi alla parmigiana
50min
Insalatona con asparagi al Varoma
45min