Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 800 g di asparagi mondati (1100 g se da mondare)
- 30 g di pangrattato
- 40 g di aceto
- 80 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipollotto bianco a pezzi
- 1 carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
- 10 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1336.8 kJ / 319.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 254.5 mg
Alternatywne przepisy
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Fagiolini in gremolada
30min
Radicchio in saor
3 godz. 45 min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1h
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30min
Uova, asparagi e salsa bernese (Bimby Friend)
35 Min
Asparagi alla parmigiana
50min
Insalatona con asparagi al Varoma
45min
Taccole speziate all'asiatica
30min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 Min
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30min