Zuppa d'orzo e fagioli

Zuppa d'orzo e fagioli

4.8 606 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno a pezzi
  • 1 carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di fagioli borlotti cotti scolati
  • 800 g di acqua
  • 150 g di orzo perlato sciacquato sotto l'acqua corrente
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 200 g di patate pelate e a tocchetti (2 cm)
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe macinato (opcjonalnie)
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.6 g
Kalorie 1535 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 11.7 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...