![Rillettes de poulet Rillettes de poulet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a81365dc-61bf-40bc-a3a2-44d2015d14da/Derivates/36ebbced-a666-4778-adfb-83d7893ac965.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de hauts de cuisse de poulet, sans peau, coupés en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de thym déshydraté
- 1 c. à soupe d'armagnac ou d'autre alcool
- 180 g de graisse de canard et un peu pour les terrines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Préfou au beurre aillé
3ч.
Rillettes allégées de poulet au curry
1 Std. 5 Min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Pâté périgourdin
48 Std.
Rillettes de canard
2h 30min
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50 min.
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Rillettes de poulet façon basquaise
55 min
Terrine de canard
24sa
Rillettes de porc au cidre
2ч.
Pâté de campagne
48 Std.
Rillettes de porc tradition
12h