Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de hauts de cuisse de poulet, sans peau, coupés en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de thym déshydraté
- 1 c. à soupe d'armagnac ou d'autre alcool
- 180 g de graisse de canard et un peu pour les terrines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 873 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de poulet à l'estragon
24h
Délice de foies au riesling
2h 50min
Rillettes de porc au cidre
2h
Terrine bressane
24h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Confiture de lard
25 Min
Terrine de campagne
4h 30min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2 godz. 30 min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Rillettes de canard
2 godz. 30 min