Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, mou
La crème
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 3 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 25 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1907.3 kJ / 454.2 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets de dame
1h 30min
Soupe de tomate aux vermicelles
30 min
Ficelles picardes
2h
Velouté de tomate
30 min
Velouté au riesling
25min
Welsh rarebit
30 min
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Cramique
2h
Waterzooï
1 Std. 15 Min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Moka
1 Std. 15 Min
Carbonade flamande
1 godz. 45 min