![Terrine en mousse de fruits Terrine en mousse de fruits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4F209DBF-C3EA-47D4-841D-DDA92C35679B/Derivates/59595FC7-5A8D-4A93-A293-BE8F57ECCD14.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La terrine
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 450 g de fraises
- 40 g de sucre en poudre
- 2 mangues
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de mascarpone, très froid
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- 60 g de framboises
Le coulis de fraises et les finitions
- 300 g de fraises
- 40 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1175.1 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-forêts noires
1 Std. 30 Min
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 Std.
Bavarois meringué aux fraises
4h
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Bavarois pêche et fruits d'été
12 godz. 45 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 godz. 30 min
Verano
12 godz. 45 min
Bavarois à la mangue
7 godz.
Bavarois à l'abricot
12j
Bavarois aux fraises
6h 25min