Terrine en mousse de fruits

Terrine en mousse de fruits

4.6 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La terrine
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 450 g de fraises
  • 40 g de sucre en poudre
  • 2 mangues
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 200 g de mascarpone très froid
  • 4 c. à soupe de sucre glace maison
  • 60 g de framboises
Le coulis de fraises et les finitions
  • 300 g de fraises
  • 40 g de sucre en poudre
  • le jus d'un citron jaune

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 2 g
Kalorie 1175.1 kJ / 281.1 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...