
Urządzenia i Akcesoria
Parmezanowe koszyczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki180 - 195 g
-
szynki szwarcwaldzkiej8 plastrów
-
ząbek czosnku1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy45 - 50 g
-
koncentratu pomidorowego2 łyżeczki
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
rukola do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
261.3 kcal /
1093.1 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
774.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Portugalskie zielone jajka
50 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.