Meatballs and Potatoes with Almond Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • white bread, slightly stale
    80 g
  • milk
    50 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh parsley leaves plus extra for garnishing
    9 sprigs
  • mixed mince
    500 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • medium egg
    1
  • olive oil
    30 g
  • blanched almonds
    60 g
  • white wine
    70 g
  • water
    550 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • floury potatoes cut in pieces (3-4 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 621.7 kcal / 2601.1 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 777.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...