Urządzenia i Akcesoria
Meatballs and Potatoes with Almond Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
white bread, slightly stale80 g
-
milk50 g
-
garlic cloves3
-
fresh parsley leaves plus extra for garnishing9 sprigs
-
mixed mince500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
medium egg1
-
olive oil30 g
-
blanched almonds60 g
-
white wine70 g
-
water550 g
-
vegetable stock paste, homemade1 heaped tsp
-
sweet paprika½ tsp
-
floury potatoes cut in pieces (3-4 cm)500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
621.7 kcal /
2601.1 kJ
Białko
32.2 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
777.8 mg