Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
lub 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 110 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 60 g olive oil
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 500 g fresh oyster mushrooms, cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 sprig fresh rosemary
- 4 sprigs fresh thyme
- 2 fresh bay leaves
- 30 g tomato purée
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
- 2 tsp sweet paprika
- 800 g courgettes, cut in thin strips (similar to ribbon noodles, see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Supreme Plant Poke Bowl
1h 10 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Sweet Potato Curry
30 min