Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
lub 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 110 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 60 g olive oil
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 500 g fresh oyster mushrooms, cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g tomato purée
- 2 fresh bay leaves
- 1 sprig fresh rosemary
- 4 sprigs fresh thyme
- 2 tsp sweet paprika
- 2 tsp caster sugar
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 800 g courgettes, cut in thin strips (similar to ribbon noodles, see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Portuguese Leeks
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Shiitake Teriyaki Dippers
45 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min