Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di vino bianco secco
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato congelato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Pepata di cozze
45min
Cozze alla Medoc
50min
Zuppa di cozze
1h
Zuppetta di crostacei
40min
Cozze allo zafferano
55 min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min