Urządzenia i Akcesoria
Brokuły z czarnymi oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
-
50 g soku z cytryny
-
100 g oliwek czarnych , drylowanych
-
5 anchois , w oleju
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
600 g brokułów
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
782 kJ /
186 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min