Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte levée
- 100 g de lait entier
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- 350 g de farine de blé
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le streusel
- 200 g de farine de blé
- 100 g de beurre doux, bien froid et coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 50 g d'eau
- 25 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2236 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2h 30min
Schwowebraedele
1 godz. 10 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Spritzbredele
25 min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Vanille Kipferl
35 min
Manneles
1 godz. 30 min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min
Spätzles aux girolles
50 min