Streusel

Streusel

3.8 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte levée
  • de lait entier
    100 g
  • de levure boulangère fraîche
    10 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de farine de blé
    350 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
Le streusel
  • de farine de blé
    200 g
  • de beurre doux bien froid et coupé en morceaux
    100 g
  • de cassonade
    150 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
  • d'eau
    50 g
  • de sucre glace maison
    25 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 531 kcal / 2236 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...