![Streusel Streusel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADE70DDF-7D72-4977-AC23-EFF9E56B1F40/Derivates/E4A8E120-265E-4D6B-9E53-BF3B9601250C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte levée
- 100 g de lait entier
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- 350 g de farine de blé
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le streusel
- 200 g de farine de blé
- 100 g de beurre doux, bien froid et coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 50 g d'eau
- 25 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2236 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kougelhopf
2h 55min
Spätzles aux girolles
50 Min
Manneles
1 Std. 30 Min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Butterbredele
2 godz. 30 min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Vanille Kipferl
35 min
Spritzbredele
25 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min