Wersje kompatybilne
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesão vegan
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g caju
- 1 c. sopa de levedura de cerveja
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de alho em pó
Esparguete
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete integral
- 20 g manjericão
- 2 dentes de alho
- 320 g abacate maduro cortado em pedaços
- 30 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 30 g azeite
- 150 g tomate-cereja cortado em quartos
- 100 g milho cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3533 kJ / 844.4 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 1203.5 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Chili com seitan
25 min
Bolonhesa de lentilhas
35min
Empadão de seitan
2 Std.
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 godz. 40 min
Caril de cogumelos vegan com curcuma e piripíri
25 min
Empadão de cogumelos e castanhas
1 Std. 35 Min
Tarte de cogumelos e castanhas
1 Std. 25 Min
Tofu mexido
25 min
Caril de grão e kale com arroz de coco
1 Std. 20 Min
Bolonhesa vegan
40 Min
Bolonhesa sem carne
45 Min