Wersje kompatybilne
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesão vegan
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g caju
- 1 c. sopa de levedura de cerveja
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de alho em pó
Esparguete
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete integral
- 20 g manjericão
- 2 dentes de alho
- 320 g abacate maduro cortado em pedaços
- 30 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 30 g azeite
- 150 g tomate-cereja cortado em quartos
- 100 g milho cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3533 kJ / 844.4 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 1203.5 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Noodles de curgete com molho de castanha do Brasil
4 Std. 5 Min
Tacos de lentilhas com molho especial
4 Std. 30 Min
Tofu mexido
25 Min
Penne mediterrânico
50 Min
Hambúrgueres vegetarianos
50 Min
Tortilhas vegetarianas
25 Min
Salada de quinoa com tofu
55min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Hambúrgueres de grão-de-bico e quinoa
10 Min
Bolonhesa vegan
40 Min
Esparguete integral com pesto de ervilhas
30 Min