Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 500 g brócolos cortados em pedaços
- 1 c. sopa de amêndoa laminada
- 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g leite magro
- Amêndoa laminada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 224 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 38.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 min
Sopa de brócolos com croutons
1h
Sopa de nabo e alho-francês
1h
Creme de abóbora com caril
35 min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2h 25min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Vichyssoise de agrião
35 min
Creme de couve-flor
45 min
Creme de curgete e manjericão
25 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 min