
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
35 kromek
Składniki
-
wody letniej450 g
-
maślanki50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
mąki pszennej (typ 450-650), plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu350 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850-2000)300 g
-
mąki żytniej (typ 720)100 g
-
soli15 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
olej do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
76 kcal /
320 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.