
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
35 kromek
Składniki
-
wody letniej450 g
-
maślanki50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
mąki pszennej (typ 450-650), plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu350 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850-2000)300 g
-
mąki żytniej (typ 720)100 g
-
soli15 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
olej do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
76 kcal /
320 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska