
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
35 kromek
Składniki
-
450 g wody letniej
-
50 g maślanki
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
350 g mąki pszennej (typ 450-650), plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
-
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850-2000)
-
100 g mąki żytniej (typ 720)
-
15 g soli
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
olej do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
76 kcal /
320 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska