Frangipane and apricot muffins

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 pieces

Składniki

  • dried apricots
    80 g
Frangipane
  • blanched almonds
    50 g
  • caster sugar
    40 g
  • unsalted butter
    50 g
  • plain flour
    15 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • natural almond extract
    ⅛ tsp
  • egg
    1
  • sea salt
    2 pinches
Muffin mixture
  • unsalted butter room temperature, cut into pieces (2 cm)
    125 g
  • milk
    125 g
  • natural yoghurt
    200 g
  • egg
    1
  • vanilla bean extract
    1 tsp
  • self-raising flour
    300 g
  • caster sugar
    125 g
  • slivered almonds plus extra 1 tbsp to decorate
    30 g
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 684.3 kcal / 2863.1 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 80.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Sód 708.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...