Gin and tonic drizzle cake

Gin and tonic drizzle cake

4.5 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Cake
  • unsalted butter softened, plus extra to grease
    200 g
  • blanched almonds
    50 g
  • cinnamon quill
    2 cm
  • juniper berries
    2 tsp
  • sugar
    150 g
  • lemon peel strip (4 cm), zest only, no white pith
    1
  • eggs
    4
  • natural yoghurt
    100 g
  • self-raising flour
    200 g
Gin and tonic syrup
  • tonic water
    80 g
  • sugar
    40 g
  • lemon juice
    1 tsp
  • gin (see Tips)
    20 g
Gin and tonic glaze
  • pure icing sugar
    180 - 200 g
  • tonic water
    20 g
  • gin
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 548.1 kcal / 2301.9 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 70.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 325.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...