Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel

Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel

4.6 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Belugalinsen
    200 g
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • frischer Koriander Blättchen abgezupft
    5 Stängel
    5 Stängel frische Petersilie, Blättchen agbezupft
  • rote Zwiebeln halbiert
    30 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Weißweinessig
    40 g
  • Walnüsse, halbiert
    50 g
  • Honig
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Granatapfel Kerne herausgelöst (ca. 100 g)
    1
  • Forellenfilets, geräuchert
    100 g
  • weiße Spargelstangen, gegart aus dem Glas, in Stücken (2 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 263 kcal / 1101 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...