Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Puylinsen, getrocknet
- 1700 g Wasser
- 500 g grüner Spargel
- 2 EL frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 EL frische Minze, Blättchen abgezupft
- 80 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 80 g Olivenöl
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Honig
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 3 - 4 Eier, nach Geschmack
- 40 g Pinienkerne
- 100 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2492 kJ / 595 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 11.3 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1h 50min
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 Min
Winterlicher Quinoasalat
40 Min
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40 Min
Spargelsalat mit Cherry-Tomaten und Artischockenvinaigrette
1 Std. 10 Min
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 Std.