Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suppe
- 600 g Erbsen, TK, leicht angetaut (20 Minuten)
- 60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 500 g Buttermilch
- 60 g Olivenöl
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- 10 g Meersalz
Buttermilchschnee
- 500 g Buttermilch
- 5 g Meersalz
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
Marinierte Erbsen und Fertigstellung
- 1 Limette, unbehandelt, Schale dünn abgerieben
- 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 20 g Olivenöl
- 1 Prise Meersalz
- 1 Stängel Minze, abgezupft, in Streifen geschnitten
- 150 g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Streifen (1 cm)
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1646 kJ / 393 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20min
Weiße Tomatensuppe
40min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 godz. 35 min
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1h 50 min.
Zabaglione
15min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Gazpacho Andalusia
40min