Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 350 g Wasser
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL geriebene Orangenschale
- 1 TL Honig
- 1 Spritzer Tabascosauce® (opcjonalnie)
- 4 Stück Chicorée
- 1 TL rosa Pfefferbeeren
- 2 TL frische Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 337 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Gedämpfter Pak Choi mit Knoblauch-Ingwer-Sauce und Basmati-Reis
40min
Knollensellerie-Orangen-Salat mit geröstetem Sesam
10min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1 godz. 50 min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5min
Topinamburpüree
40min
Grünkohltaboulé mit Süßkartoffelchips
40min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1h 30min
Fenchelsalat
3 Std. 35 Min
Rote-Bete-Carpaccio
2 Std. 45 Min
Fenchelgemüse
30min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15min