Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas

Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas

4.3 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Linsen (Pardina oder Puy)
    100 g
  • Wasser
    1200 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Fenchelknolle mit Grün
    400 g
  • Ananas, frisch in mundgerechten, 2 cm dicken Stücken
    500 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen, schrägen Ringen
    4
  • Radicchio klein, in mundgerechten Stücken
    1
  • Chicoréestauden in 5 mm dicken Streifen
    1 - 2
  • Salz und etwas mehr
    ¼ TL
  • Senf mittelscharf
    50 g
  • Honig flüssig
    40 g
  • Obstessig
    40 g
  • Öl
    40 g
  • Pfeffer
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 316 kcal / 1322 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...