Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Beluga Linsen, getrocknet
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - etwas Salz, zum Würzen
- 1 TL Pfeffer
- 250 g Pumpernickel, diagonal halbiert
- 500 g Forellenfilets, geräuchert, ohne Gräten, in mundgerechten Stücken
- 2 Schalotten
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 30 g Balsamico, dunkel
- 70 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50min
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1 Std. 50 Min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45 min
Vitello Tonnato
48 godz.
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Forelle mit Linsensalat
1 Std. 15 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min
Gazpacho Andalusia
40 min
Putello Tonnato
4 Std.