Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
24 kawałki
Składniki
-
4 jajka
-
800 - 1000 g borówek amerykańskich800 - 1000 g jagód
-
240 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego, (8 g)1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
400 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
kasza manna do posypania blachy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
78.1 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
816.8 kJ /
195.1 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
27.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.