Ciasto z jagodami pod bezową kołderką

Ciasto z jagodami pod bezową kołderką

4.5 641 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
24 kawałki

Składniki

  • jajka
    4
  • jagód
    800 - 1000 g
    800 - 1000 g borówek amerykańskich
  • cukru
    240 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 opakowanie cukru wanilinowego, (8 g)
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
    200 g
  • mąki pszennej
    400 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • kasza manna do posypania blachy

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 195.1 kcal / 816.8 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 78.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...