
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
24 kawałki
Składniki
-
jajka4
-
jagód800 - 1000 g
-
cukru240 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy200 g
-
mąki pszennej400 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
kasza manna do posypania blachy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
195.1 kcal /
816.8 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
27.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
78.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min