
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babka limonkowa z twarogiem
- 200 g masła miękkiego
- 320 g mąki pszennej tortowej
- 1 limonka ekologiczna
- 220 g cukru
- 5 jajek
- 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 2 - 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
- 1 limonka ekologiczna
- 150 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 410.2 kcal / 1717.5 kJ
- Białko
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Błonnik
- 1 g