
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babka limonkowa z twarogiem
- 200 g masła, miękkiego
- 320 g mąki pszennej tortowej
- 1 limonka, ekologiczna
- 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 220 g cukru
- 5 jajek
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
- 1 limonka, ekologiczna
- 150 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1717.5 kJ / 410.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Babka majonezowa
2 godz.
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 godz. 30 min
Ciasto cytrynowe na parze
2 godz. 20 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min