Urządzenia i Akcesoria
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
90 g płatków owsianych, górskich plus dodatkowa ilość do posypania formy keksowej
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
200 - 220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 ½ - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
masło do natłuszczenia formy keksowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
89.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
358.7 kJ /
85.7 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.