Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
TM6 TM5

Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem

4.8 (955 ocen)

Składniki

  • 90 g płatków owsianych, górskich, plus dodatkowa ilość do posypania formy keksowej
  • 300 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 - 220 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 380 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • masło, do natłuszczenia formy keksowej

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
358.7 kJ / 85.7 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
17.1 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1 g
Sód
89.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy