Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem

Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem

4.8 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • 90 g płatków owsianych, górskich plus dodatkowa ilość do posypania formy keksowej
  • 300 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 - 220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 380 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • masło do natłuszczenia formy keksowej

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 85.7 kcal / 358.7 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 89.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...