
Urządzenia i Akcesoria
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
płatków owsianych, górskich plus dodatkowa ilość do posypania formy keksowej90 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni300 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 - 220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej380 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 ½ - 2 łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy keksowej
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
85.7 kcal /
358.7 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
89.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
1 godz. 30 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min