Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 70 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 700 g wody
- lody waniliowe, ilość do podania
-
purée owocowe, z owoców jagodowych, ilość do podania
lub owoce jagodowe, świeże, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50min
Szarlotka w kokilkach
1 Std.
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Czekoladowe słoiczki
40min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 Std. 15 Min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 Std. 10 Min
Fondant czekoladowy
35min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.