Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 70 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 700 g wody
- lody waniliowe, ilość do podania
-
purée owocowe, z owoców jagodowych, ilość do podania
lub owoce jagodowe, świeże, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini ciasta waniliowe z dżemem malinowym z Varomy
1h
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Mus czekoladowy
3hod. 20min
Fondant czekoladowy
50 min