Urządzenia i Akcesoria
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
70 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
50 g mąki pszennej
-
700 g wody
-
lody waniliowe ilość do podania
-
owoce jagodowe, świeże, ilość do podaniapurée owocowe z owoców jagodowych, ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Czekoladowe łyżeczki
3 godz. 25 min
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min