
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g bazylii, świeżej tylko liście
- 500 g białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 220 g wody letniej
- 25 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek
-
30
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 275 kcal / 1152 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 3 g