Urządzenia i Akcesoria
Bułki orkiszowe z ziołami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
500 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
220 g wody letniej
-
25 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek
-
1 opakowanie suchych drożdży, pokruszonych30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1152 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min