Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 450 g d'eau chaude
- 150 g de vin blanc
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
-
200
g de cèpes frais ou surgelés
lub 20 g de cèpes séchés - 20 g de beurre
- 20 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto aux asperges
45min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risotto aux morilles
45min
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35 Min