![Purée de panais et légumes d'hiver Purée de panais et légumes d'hiver](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CB47D1B-70F1-404C-A4D5-B2E09FCFEE64/Derivates/CAFEDACC-9E97-4DDA-8334-578DFE013EFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de navets, coupés en morceaux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 350 g de panais, coupés en morceaux
- 500 g d'eau
- 250 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 30 g de beurre demi-sel
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Purée carotte-pomme de terre
25min
Purée aux saveurs asiatiques
40 мин.
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée aux trois racines
45 min
Purée butternut-noisettes
50 мин.
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 мин.
Purée céleri-pomme
45 min
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 мин.
Purée carotte-coco
40 мин.
Purée panais potiron
45 min
Purée de céleri
25min