Terrine de feta au basilic

Terrine de feta au basilic

4.2 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

  • 15 feuilles de basilic frais
  • 200 g de feta coupée en morceaux
  • 250 g de ricotta
  • 150 g de crème fraîche légère
  • 2 œufs
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g d'huile d'olive et 1 c. à soupe pour le moule
    20 g d'huile d'olive, parfumée au basilic, et 1 c. à soupe pour le moule
  • 400 g de tomates cerise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 10.1 g
Kalorie 952.6 kJ / 229.4 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...