Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cerises, dénoyautées
- 40 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 145 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2166 kJ / 519 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Demi-sphère framboise choco vanille
17 godz.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
Gâteau au chocolat léger
3h 15 min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Croquant au chocolat
16h 20 min
Marquise au chocolat
2小时 25 分钟
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Soufflé au chocolat
40min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30min