![Couronne feuilletée à la frangipane Couronne feuilletée à la frangipane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED4B8E04-DA03-4AA6-AB35-87D1CC1B223E/Derivates/6f367c62-ea2b-4440-82f1-490a04ca6dbb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème frangipane
- 250 g de lait
- 4 œufs
- 30 g de fécule de maïs, et un peu pour le sucre glace
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'amandes en poudre
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu avec 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3038.2 kJ / 732.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Cidre chaud aux épices
Brak ocen
Crème pâtissière
15 min
Croustade aux pommes
50 min
Briochettes feuilletées
2 godz. 45 min
Tartelette chocolat-citron
4 godz. 50 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Pâte à chou
2 Std.
Paris-brest en bouchée
2klst 35 min
Choux poire-caramel au beurre salé
4sa 35 dk
Tarte au citron
12h
Meringue italienne
30 min
Flan pâtissier
4h 25min