Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème frangipane
- 250 g de lait
- 4 œufs
- 30 g de fécule de maïs, et un peu pour le sucre glace
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'amandes en poudre
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu avec 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3038.2 kJ / 732.2 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2h 30 min
Vacherin griotte-amande
12h
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1h
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2h 30 min
Pain d'épices surprise
24h
Canon d'agneau aux herbes, flan d'épinard et petits légumes
1h 15 min
Le merveilleux
3h 40min
Croquant au chocolat
16h 20min
Bûche tout chocolat
7 godz. 20 min
Meringue italienne
30min
Paris-brest en bouchée
2h 35 min
Macarons au chocolat
24h