Couronne feuilletée à la frangipane

Couronne feuilletée à la frangipane

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

La crème frangipane
  • de lait
    250 g
  • œufs
    4
  • de fécule de maïs et un peu pour le sucre glace
    30 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • de beurre doux coupé en morceaux
    100 g
  • d'amandes en poudre
    150 g
La pâte feuilletée
  • de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    1 c. à café
  • œuf battu avec 1 pincée de sel
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 732.2 kcal / 3038.2 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 60.2 g
Węglowodany 35.2 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...