Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g frische Bärlauchblätter
- 150 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Semmelwürfel
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 180 g Milch
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ Bund frischer Schnittlauch
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 200 g Naturjoghurt
- 200 g Sauerrahm
- Butterschmalz zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 683 kJ / 163 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 min
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1 Std. 10 Min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h