Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g Hühnerunterkeulen, ohne Haut
lub 800 g Hendlbrustfilets, ohne Haut - Salz zum Würzen der Hendlhaxerl
- 1 EL Butterschmalz
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g rote Paprikaschoten, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 125 g Weißwein
- 300 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1 - 1 ½
Hühnersuppenwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 - 1 ½ TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 120 g Schlagobers
- 50 g Sauerrahm
- 1 EL Weizenmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2956 kJ / 707 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 304 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 min
Boef Stroganoff
50 min
Faschierte Laibchen
35 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25 min
Fiakergulasch
2j 15 menit
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2u. 45min
Rindsrouladen
1h 30min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min