Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier
- 1 EL Vanillezucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 150 g Kokosmilch (Zimmertemperatur)
- 90 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Kokosflocken, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
-
300
g Waldheidelbeeren, frisch, gewaschen und trocken getupft
lub 300 g Waldheidelbeeren, gefroren, angetaut - 2 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1j
Tiroler Schlutzkrapfen
1j
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Gebackene Speckknödel
50 menit
Tiroler Kasnock’n
1j
Salzburger Fleischkrapfen
1j 30 menit
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2j 30 menit
Hasenöhrl
1j
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1j 25 menit
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1j 20 menit
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min