Bretzels sucrés

Bretzels sucrés

3.9 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz.
15 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre doux préalablement congelé en morceaux et à plat
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • d'eau froide
    75 g
  • de sel
    1 pincée
  • farine de blé pour le plan de travail
La pâte à brioche
  • de lait
    230 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • œuf
    1
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de beurre doux mou, en parcelles
    150 g
  • de sel
    5 g
  • farine de blé pour le plan de travail
La crème à la cannelle
  • de beurre doux mou
    60 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
La pâte d'amande
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 330 kcal / 1380 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...