Velouté de tomates au sarrasin et beaufort

Velouté de tomates au sarrasin et beaufort

4.8 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de beaufort coupé en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 700 g de tomates coupées en deux
  • 70 g de concentré de tomate
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 150 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 40 g de graines de sarrasin
  • 100 g de crème fraîche
  • 4 feuilles de basilic frais
  • 1 brin de persil frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1210.8 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 1398.3 kJ / 336.3 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...