Pâté de pommes de terre à la viande

Pâté de pommes de terre à la viande

4.1 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de beurre doux mou et coupé en morceaux
    160 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • gousses d'ail
    2
  • échalotes
    2
  • de persil frais, équeutés
    10 brins
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincée
  • jaunes d'œufs
    2
  • de chair à saucisse
    200 g
  • de pommes de terre coupées en rondelles
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 836 kcal / 3491 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 49.8 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...