Verrine à la pomme

Verrine à la pomme

3.9 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de pommes pelées et détaillées en cubes
  • 30 g de beurre demi-sel
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
  • 2 œufs
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 150 g de mascarpone
  • 1 c. à soupe de calvados
  • 50 g de caramel au beurre salé (voir "Conseil(s)")
  • 4 biscuits sablés au beurre type Roudor, émiettés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1877 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...