![Verrine à la pomme Verrine à la pomme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D811B257-616A-471C-B390-359BB9986C70/Derivates/D919BE22-C5CF-4C72-9F8B-3D62CC999A05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pommes, pelées et détaillées en cubes
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 150 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de calvados
- 50 g de caramel au beurre salé
- 4 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1877 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux de Carambar
2h 30min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Délice au Carambar
2h 30min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Crème caramel, noix de coco et banane
5sa
Crème brûlée à la fraise
3h 10min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Mousse aux pommes
40 Min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 Min
Mousse vanille-pomme
7hod.
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min