Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pommes, pelées et détaillées en cubes
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 150 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de calvados
- 50 g de caramel au beurre salé
- 4 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1877 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6 Std. 30 Min
Crème brûlée à la fraise
3 godz. 10 min
Fraîcheur de nectarine
25 Min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 godz. 40 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 Min
Mousse aux pommes
40 Min