![Crabes farcis Crabes farcis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bdf7efeb-7e43-4aa8-abde-1c98b88c2ef5/Derivates/5920e0e4-2da0-496a-a148-2e0ec67431cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 crabes cuits (tourteaux)
- 100 g de pain dur
- 100 g de lait
- 1 bouquet de persil frais
- 150 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de lardons
- le jus d'un citron jaune
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 piment oiseau frais, épépiné et émincé très finement
- 4 c. à café de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acras de morue
24 godz.
Crabe farci aux herbes
1sa 20 dk
Lotte à l'andouille
1sa 20 dk
Rougail crevette
50 Min
Cotriade
1 Std.
Brandade de morue
24h 35min
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30min
Acras de morue
13h
Moules à l'escabèche
24 godz.
La cuisson des langoustines
40 Min
Mouclade
1 Std.
Moules à la basquaise
55 dk