Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de farine de blé
- 30 g d'amandes effilées
- 40 g de cerneaux de noix
- 60 g de beurre demi-sel
- 60 g de sucre roux
- 50 g de biscuits au beurre, type petits-beurre, émiettés
- 300 g d'eau
- 1000 g de poire Williams, pelées et coupées en morceaux
- 60 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6 Std. 30 Min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 Min
Crème brûlée à la compote de nectarine
2h 20min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Tatin de poires aux speculoos
50 min
Crumble poire-chocolat
55min
Tartelette aux fruits rouges
1 Std.
Verrine à la pomme
30 Min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Clafoutis poire-speculoos
45 Min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 Std.