Crumble poires, caramel et petits-beurre

Crumble poires, caramel et petits-beurre

4.7 92 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de farine de blé
  • 30 g d'amandes effilées
  • 40 g de cerneaux de noix
  • 60 g de beurre demi-sel
  • 60 g de sucre roux
  • 50 g de biscuits au beurre, type petits-beurre émiettés
  • 300 g d'eau
  • 1000 g de poire Williams pelées et coupées en morceaux
  • 60 g de caramel au beurre salé (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 1649 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...