![Crumble poires, caramel et petits Lu Crumble poires, caramel et petits Lu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/744398ee-f7cf-45d5-9a7c-5755f8f051bc/Derivates/daccb5c6-1ca4-4415-8c37-ac9a0c1e827c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de farine de blé
- 30 g d'amandes effilées
- 40 g de cerneaux de noix
- 60 g de beurre demi-sel
- 60 g de sucre roux
- 50 g de biscuits au beurre, type petits-beurre, émiettés
- 300 g d'eau
- 1000 g de poire Williams, pelées et coupées en morceaux
- 60 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Verrine à la pomme
30min
Pommes farcies aux fruits secs
1h
Poires duchesse
12h 25 min
Tiramisu aux framboises
3 godz.
Moelleux aux pommes
50min
Crumble pommes, caramel et fruits à coques (sans gluten et sans lactose)
45min
Tatin de poires aux speculoos
50min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min
Crumble poire-chocolat
55min
Petite crème express aux fruits rouges
15min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10min