Blanquette de veau vapeur

Blanquette de veau vapeur

4.3 198 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 portions

Składniki

  • de collier de veau paré et dégraissé, réserver les parures pour le bouillon
    450 g
  • champignons de Paris frais coupés en quatre
    150 g
  • d'oignon
    60 g
  • clou de girofle
    1
  • gousse d'ail
    1
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier frais
    1
  • de gros sel
    1 c. à soupe rase
  • de poivre noir en grains
    1 c. à café rase
  • d'eau
    800 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    150 g
  • carottes fanes
    4
  • navet (taille petite), coupé en deux
    1
  • petites pommes de terre
    2
  • de beurre doux
    30 g
  • de farine de blé
    50 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de jus de citron
    20 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 828 kcal / 3464 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...