Thai Curry Noodles

Thai Curry Noodles

3.4 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • cilantro (approx. 25 sprigs)
    ½ oz
  • rice noodles (Pad Thai style)
    8 oz
  • hot water to cover and soak noodles
  • coconut oil
    1 oz
  • onions halved
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • coconut milk (approx. 1 can)
    13 oz
  • water
    4 oz
  • Thai red curry paste
    4 oz
  • soy sauce
    ½ oz
  • coconut sugar optional
    2 tsp
  • red bell peppers sliced (¼ in.) then halved
    4 oz
  • yellow bell peppers sliced (¼ in.) then halved
    4 oz
  • snow peas halved lengthways
    4 oz
  • lime juice
    ½ oz
    ½ oz rice wine vinegar
  • toasted sesame seeds
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 572.2 kcal / 2394.1 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 69.6 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Sód 461.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...