Kabocha Sage Risotto

Kabocha Sage Risotto

3.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese in pieces
    2 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • kabocha squash diced (¼ in.), divided
    16 oz
  • yellow onions in pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    1 oz
  • dried sage
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • Arborio rice
    10 oz
  • dry white wine
    2 oz
  • water
    28 oz
  • vegetable stock paste
    1 heaping tbsp
  • crème fraîche
    2 oz
  • fresh sage leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1387 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...