Wersje kompatybilne
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe mixture
- 330 g water
- 230 g full cream milk
- 2 eggs
- 20 g grapeseed oil
- 310 g plain flour
- 1 pinch sea salt
Filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp oil, plus extra for frying
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 120 g breadcrumbs
- 2 tbsp butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2823.5 kJ / 672.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1693.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1hod. 35min
Baked rice croquettes
1h 30min
Mediterranean pasta salad
50 Min
Baked Cabbage Pierogis
2hod. 30min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Alpine macaroni with apple sauce
45 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Pineapple parcels
1 Std.
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 Min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Eggplant with burghul
55 Min