Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut

Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut

4.3 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Crêpe mixture
  • water
    330 g
  • full cream milk
    230 g
  • eggs
    2
  • grapeseed oil
    20 g
  • plain flour
    310 g
  • sea salt
    1 pinch
Filling
  • sauerkraut
    500 g
  • water
    1000 g
  • oil plus extra for frying
    1 tbsp
  • onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • button mushrooms cut into halves
    500 g
  • sea salt to taste
    1 ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • breadcrumbs
    120 g
  • butter for frying
    2 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1693.8 mg
Białko 21.3 g
Kalorie 2823.5 kJ / 672.3 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 83.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...