Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g large raw prawns
- 20 g nigella seeds
- 1 - 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 30 sprigs fresh coriander (approx. 60 g), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp salt
- 20 g lemon juice
- 10 g olive oil, plus extra for frying
- 1 lemon, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 735.8 kJ / 175 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 618.5 mg
Alternatywne przepisy
Balti coconut fish curry
50 min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Spiced cauliflower pilau
20min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45 min
Coriander chilli chutney
5min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Chicken 65 and green chutney
1h 5 min
Pilaf with fragrant tarka
1h 20 min
Baingan ka bharta
1h 20 min
Bhuna gosht
1h 20 min
Coconut fish curry
1h 10 min