Marynata jabłkowa

Marynata jabłkowa

4.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
450 g

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    25 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • masła
    20 g
  • soku jabłkowego
    80 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki
  • cukru
    10 g
  • gorczycy
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liści tymianku, świeżych
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 170.6 kcal / 713.8 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 520.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...