Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g masła
- 80 g soku jabłkowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g cukru
- 1 łyżeczka gorczycy
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 2 gałązki liści tymianku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 429 kJ / 102 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynata tandoori
10 min
Marynata winna
15min
Marynata miodowa z chili
15min
Marynata orientalna
15min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40min
Marynata ziołowa
10 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15min
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1h
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Schab gotowany na parze
1h 50min