![Gruszki w czerwonym winie Gruszki w czerwonym winie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FCBFB78-FAEF-4E3C-BBE2-2FB9F4048064/Derivates/7DAC2A11-B66A-4E80-A257-9BCA0246A76F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka miodu
- 2 laski cynamonu (ok. 5 g)
- 3 goździki
- 800 g gruszek, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1 Std. 30 Min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1h
Syrop waniliowo-cytrynowy
1 godz. 15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 Std.
Korzenny crème brulée
3h 30min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 Min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 Min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min