Gruszki w czerwonym winie

Gruszki w czerwonym winie

4.7 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
    500 g
  • cukru
    100 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • laski cynamonu (ok. 5 g)
    2
  • goździki
    3
  • gruszek obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 204 kcal / 853 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...