
Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w czerwonym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka miodu
-
2 laski cynamonu (ok. 5 g)
-
3 goździki
-
800 g gruszek obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
204 kcal /
853 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Bombardino
15 min
Likier jajeczny
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Sangria z cydru
15 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min