
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina (np. Beaujolais, Dolcetto)
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka miodu
- 2 laski cynamonu (ok. 5 g)
- 3 goździki
- 800 g gruszek, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal / 853 kJ / 204 kcal / 853 kJ / 204 kcal / 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g / 1 g / 1 g / 1 g
- Węglowodany
- 36 g / 36 g / 36 g / 36 g
- Tłuszcz
- 0 g / 0 g / 0 g / 0 g
- Błonnik
- 3.7 g / 3.7 g / 3.7 g / 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Bellini - brzoskwiniowy koktajl musujący
15 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Żurawinowa margarita
40 min
Sebadas
45 min