Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie

Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie

3.8 474 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasto czekoladowe
  • masło do natłuszczenia tortownicy
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • ¼ łyżki proszku do pieczenia
Masa serowo - dyniowa
  • 400 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 700 g twarogu sernikowego, z wiaderka
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
Bita śmietana z żurawiną
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 20 g cukru pudru
  • 100 g żurawiny, suszonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 283.7 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 2291.8 kJ / 547.8 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...