
Urządzenia i Akcesoria
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
jajka3
-
cukru100 g
-
mąki pszennej150 g
-
proszku do pieczenia¼ łyżki
Masa serowo - dyniowa
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka700 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego80 g
-
jajka4
Bita śmietana z żurawiną
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru pudru20 g
-
żurawiny, suszonej100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
547.8 kcal /
2291.8 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Sód
283.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska