Urządzenia i Akcesoria
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
3 jajka
-
100 g cukru
-
150 g mąki pszennej
-
¼ łyżki proszku do pieczenia
Masa serowo - dyniowa
-
400 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
700 g twarogu sernikowego, z wiaderka
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
80 g cukru trzcinowego
-
4 jajka
Bita śmietana z żurawiną
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
-
100 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
283.7 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
2291.8 kJ /
547.8 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.