Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie

Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie

3.8 438 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
12 kawałków

Składniki

Ciasto czekoladowe
  • masło do natłuszczenia tortownicy
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • jajka
    3
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • proszku do pieczenia
    ¼ łyżki
Masa serowo - dyniowa
  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g
    400 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka
    700 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • cukru trzcinowego
    80 g
  • jajka
    4
Bita śmietana z żurawiną
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • cukru pudru
    20 g
  • żurawiny, suszonej
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 547.8 kcal / 2291.8 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Sód 283.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...